Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Informujemy, że:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zbąszyńskie Centrum Kultury, ul. Powstańców Wlkp. 12, Zbąszyń 64-360.

2. Kontakt do Inspektora ochrony danych: e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (lub pisemnie na adres siedziby Administratora).

3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu:

- opracowywania kalendarza imprez kulturalnych;

- organizowania wydarzeń kulturalnych (imprez, warsztatów i konkursów);

- przesyłania korespondencji na wydarzenia kulturalne (zaproszeń i kartek świątecznych);

- zawierania umów na potrzeby Zbąszyńskiego Centrum Kultury;

- podejmowania działań zmierzających do pozyskania środków finansowych „z zewnątrz”;

- organizowania i popularyzowania kultury, sztuki i czytelnictwa;

- wspomagania ruchu amatorskiego (zespołów i grup artystycznych).

4. Pani / Pana dane osobowe będą przechowywane w ZCK w Zbąszyniu przez okres nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania (zgodnie z obowiązującymi przepisami).

5. Podstawa prawna: Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

6. Ma Pani/Pan prawo do: żądania dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO), cofnięcia zgody (dotyczy przetwarzania danych na podstawie zgody), wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania (art. 21 RODO), do przenoszenia danych (art. 20 RODO) i wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

7. Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych może być: Gmina Zbąszyń, ul. Żwirki 1, 64-360 Zbąszyń NIP 7881917617.